Toen in 2012 de eerste druk van De kunst van het traden verscheen, hadden we geen idee hoe het zou worden ontvangen. Wel waren we ervan overtuigd dat we een boek hadden geschreven waar traders echt verder mee konden komen. Ons ‘bewijs’ daarvoor was dat we zelf veel baat hadden bij het versterken van onze mentale houding.

Nog steeds zien we De kunst van het traden als een waardevol instrument om verliezen op de financiële markten om te zetten in consistente winsten. De kunst van het traden gaat immers over de belangrijkste waarde op de financiële markten: de trader zelf.
Het vreemde is namelijk dat veel traders/actieve beleggers denken dat een portefeuille, een strategie en wat financiële producten genoeg zijn om succesvol te worden. Ze lijken ervan uit te gaan dat de juiste mindset er gewoon bij wordt geleverd. Of veronderstellen ze misschien ‘van nature’ de juiste mentale houding te bezitten? Waarschijnlijk denken ze er helemaal niet over na.
Hoe het ook zij, zonder de juiste mindset wordt (actief) beleggen een hele dure hobby, vol teleurstelling, frustratie en financiële verliezen.

‘Onmisbaar voor iedereen die een succesvol trader wil worden’.

Toen De kunst van het traden enkele maanden uit was, begonnen we veel positieve reacties te krijgen.
‘Onmisbaar voor iedereen die een succesvol trader wil worden’, schreef iemand.
‘Het geeft je een andere kijk op traden’, vond een ander.
En: ‘Een geweldig boek met vele eye openers dat de investering zeker waard zal zijn’.
Iemand schreef zelfs dat ons boek voelt als zijn ‘traders bijbel’.
We werden er bijna verlegen van. Maar het voelde vooral goed dat zo veel traders, zo veel verder waren gekomen met zichzelf.

Nieuw hoofdstuk over misschien wel de krachtigste factor: discipline.

Toen de eerste druk bijna was uitverkocht, hebben we ons boek opnieuw tegen het licht gehouden.
Omdat we nog volledig achter de inhoud staan, hebben we de eerste druk intact gelaten. Wel hebben we er een waardevol hoofdstuk aan toegevoegd, over misschien wel de krachtigste factor: discipline. Dat onderwerp kwam natuurlijk ook al in de eerste druk aan bod, maar we vonden het zo belangrijk dat we er nu een apart hoofdstuk aan hebben gewijd.

Alleen jíj kan het verschil maken tussen winst en verlies.

Ook hebben we een aantal blogs toegevoegd die we de afgelopen jaren publiceerden. Ter versterking van onze boodschap dat alleen jíj het verschil kan maken tussen winst en verlies. Want je kunt nog zo’n goede strategie hebben, of nog zo veel ervaring; als jíj het verkeerde doet, ga je onderuit. Zeker en vast, zoals ze in Vlaanderen zo mooi zeggen.
Naar schatting 90 procent van de particuliere beleggers gaat onderuit doordat ze niet genoeg naar zichzelf kijken en/of omdat ze weigeren te veranderen. Dat hoeft jou niet te overkomen. Je moet alleen wel op het juiste (mentale) spoor worden gezet. En dat dan blijven volgen.
Met deze verrijkte, tweede druk van De kunst van het traden, hopen we opnieuw veel particulieren op de financiële markten te ondersteunen bij hun doelstelling: consistente winsten maken.

 

DKVHT promo